• 2310269225
  • 6907596704
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τεχνολογία

Η Casio Watch Center δραστηριοποιείται στην πώληση ρολογιών της εταιρίας CASIO, SEIKO, CITIZEN και άλλων γνωστών εταιριών.

Επίσης, διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή στην Ελλάδα, από αναπτήρες ZIPPO.

 

Τα ρολόγια Casio είναι διάσημα για την υψηλή ποιότητα, τη μεγάλη αντοχή και την άψογη αισθητική. Παράληλλα ενσωματώνουν δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας.

 

Αυτόματη ρύθμιση ώρας

Τα περισσότερα ρολόγια της εταιρίας συντονίζουν την ώρα αυτόματα, χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής είναι προφανή: Από τη στιγμή που έχουν οριστεί για τη σχετική ζώνη ώρας, εμφανίζουν πάντοτε την ακριβή τοπική ώρα. Όλα τα ρολόγια λαμβάνουν σήματα σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη. Ορισμένα μοντέλα λαμβάνουν ακόμη και τα σήματα στη Βόρεια Αμερική, μέρη του Καναδά και του Μεξικού, ακόμη και στην Ιαπωνία ή την Κίνα . Στην Ευρώπη, η αλλαγή από Θερινή σε χειμερινή ώρα είναι εντελώς αυτόματη.

 

solar Ενέργεια από τον ήλιο

Ένα ηλιακό πάνελ μετατρέπει ακόμη και τον πιο αδύναμο φωτισμός σε ηλεκτρική ενέργεια. Μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία με μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας υποστηρίζει σταθερά τη λειτουργία των διαφόρων λειτουργιών που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια. Ποτέ δεν πρέπει να ανησυχείτε για τη μπαταρία επειδή είναι μια ηλιακή μπαταρία.

 

magnetic sensorΑισθητήρας κατεύθυνσης

Αυτός ο μαγνητικός αισθητήρας χρησιμοποιεί δύο κάθετα τεμνόμενα εσωτερικά πηνία, με ένα κεντρικά τοποθετημένο στοιχείο  MR (μαγνητική αντίσταση), το οποίο εντοπίζει τον Γεωμαγνητισμό (μαγνητική δύναμη που διατρέχει τη Γη απο βορρά προς νότο), και τον χρησιμοποιεί για τον καθορισμό της κατεύθυνσης. Ένα στοιχείο MR είναι ένα στοιχείο αντίστασης της οποίας η τιμή αλλάζει ανάλογα με τη ισχύ της μαγνητικής δύναμης. Είναι δομημένο έτσι ώστε να "αισθάνεται" τη μαγνητική δύναμη που αλλάζει, ανάλογα με τις γεωμαγνητικές γωνίες.

Το στοιχείο MR από μόνο του δεν επαρκεί, διότι ο μαγνητισμός είναι ασθενής και η χρήση του για έλεγχο κατευθυντικότητας περίπλοκη. Κατά συνέπεια, έχουν επιλεγεί δύο set πηνίων τα οποία επιτρέπουν μια πιο ορθολογική μέθοδο υπολογισμού. Όταν το στοιχείο MR εντοπίζει διαφορά, ένας μικροεπεξεργαστή λαμβάνει τις διαφορές που δημιουργούνται στην τάση λόγω της μεταβολής στην αντίσταση και καθορίζει την κατεύθυνση.

Προσανατολισμός

Οι αισθητήρες προσανατολισμού PROTREK σας επιτρέπουν να εντοπίσετε τη θέση σας σε ένα χάρτη της περιοχής σχηματίζοντας γραμμές από δύο σταθερής απόστασης ορόσημα. Αρχίστε με τον προσανατολισμό του χάρτη με τον αισθητήρα προσανατολισμού. Στη συνέχεια, επιλέξτε δύο βουνά ή άλλα ορόσημα που βλέπετε στην απόσταση. Τώρα, χρησιμοποιήστε τον αισθητήρα προσανατολισμού για τη μέτρηση της γωνίας αυτών των σημείων ως προς το μαγνητικό βορρά* και σύρετε τις γραμμές στο χάρτη σύμφωνα με αυτές τις γωνίες. Το σημείο στο οποίο τέμνονται οι γραμμές θα είναι κατά προσέγγιση την τρέχουσα θέση σας.

*Σημειώστε ότι ο μαγνητικός βορράς, που εντοπίζει ο αισθητήρας προσανατολισμού ή άλλες μαγνητικές πυξίδες, διαφέρει από το πραγματικό βορρά.

 

presure sensorΑισθητήρας πίεσης

Ο αισθητήρας πίεσης εκμεταλλεύεται την αλλαγής της αντίστασης που συμβαίνει, όταν τέσσερις αντιστάσεις διάχυσης, διατεταγμένες σε ένα υπόστρωμα πυριτίου, στρεβλώνονται. Εξωτερικές πιέσεις στη βάση πυριτίου παραμορφώνουν την επιφάνεια λόγω της ευκαμψίας της και της εσωτερικής δομής. Η αντίσταση διάχυσης μεταβάλλεται ανάλλογα με τη μετακίνηση της βάσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφοράς τάσης, καθώς αυτή η αντίσταση διάχυσης περιλαμβάνεται στο κύκλωμα μέσω του οποίου περνά ένα σταθερό ηλεκτρικό ρεύμα. Η  ατμοσφαιρική πίεση και η πίεση του νερού υπολογίζονται από την ψηφιοποίηση της διαφοράς τάσης με έναν μετατροπέα A/D και την επεξεργασία της από έναν μικροεπεξεργαστή.

 

temperature sensorΑισθητήρας θερμοκρασίας

Ο αισθητήρα θερμοκρασίας PROTREK Thermosensor μετατρέπει τάσεις που καθορίζονται  από την αντίσταση στην τρέχουσα θερμοκρασία, σε μια συχνότητα με τη βοήθεια ενός κυκλώματος μετατροπής τάσης σε συχνότητας (CR κύκλωμα ταλάντωσης). Ο μικροεπεξεργαστής λαμβάνει τα σήματα συχνοτήτων, τα επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα για να υπολογιστεί η θερμοκρασία.

tripple sensor* Τα ρολόγια με διπλό ή τριπλό αισθητήρα είναι εξοπλισμένα με έναν A/D μετατροπέα για τη μέτρηση της πίεσης, τον οποίο χρησιμοποιούν για να μετατρέψουν τη διαφορά πίεσης πριν και μετά τη μέτρηση της θερμοκρασίας σε ψηφιακά σήματα, τα οποία στη συνέχεια τα επεξεργάζεται  ένας μικροεπεξεργαστής, για τον προσδιορισμό της θερμοκρασίας.

 

 

 


Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας στη σελίδα συμφωνείτε στη χρήση τους.
Περισσότερα Ok